www.mamboteam.com
Културно-информационен център на Република България в Скопие ©  
Начало Новини Покани за събития Дни на българското кино 2013
Wednesday, 12 August 2020
 
 
Дни на българското кино 2013 PDF Print

КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА Р БЪЛГАРИЯ В Р МАКЕДОНИЯ      

СЪВМЕСТНО С ПОСОЛСТВОТО НА Р БЪЛГАРИЯ В Р МАКЕДОНИЯ

И КИНОТЕКАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ

 

Най-учтиво Ви каним на

Дни на българското кино 2013                                                              

в салона на Кинотеката на Р Македония, Скопие, ул. „Никола Русински” № 1

 

В програмата са включени филмите:

25 ноември - "Козелът"

Режисьор: Георги Дюлгеров. Сценарист: Кристин Димитрова, Георги Дюлгеров.

Оператор: Радослав Спасов Продуцент: БъРъФИЛМ, БНТ, НЮ БОЯНА ФИЛМ.

Участват: Иван Бърнев, Анджела Родел, Иван Савов, Красимир Доков, Любов Любчева, Руси Чанев
С подкрепата на: НФЦ. Времетраене: 112 мин.

Докато търсят заровено имане, мъж и жена от различни националности сблъскват в трагикомична схватка културните си предразсъдъци,  за да разберат накрая, че породилата се помежду им близост е най-голямото възможно съкровище.

2 декември - "Още нещо за любовта"

Режисьор: Магдалена Ралчева. Сценарист: Георги Данаилов.

Оператор:  АлександърЛазаров. Продуцент: ФС ВРЕМЕ.
Участват: Калин Врачански, Симеон Лютаков, Сепиде Делфоруз, Мария Статулова, Велко Кънев, Йосиф Шамли, Димо Алексиев.

С подкрепата на: НФЦ. Времетраене: 93 мин. 

Филм за любовта и изконните ценности, без които животът е обречен. За отстояване на човешкия дълг, за вярата, която не бива да губим, дори когато всичко вече е загубено; за това, че винаги и при всякакви обстоятелства трябва да имаш смелостта да обичаш.

9 декември - "Чужденецът"

 Режисьор: Ники Илиев. Сценарист: Ники Илиев. Оператор: Георги Кумитски.

В ролите: Любомир Ковачев, Саня Борисова, Ники Илиев, Валентин Гошев, Елен Колева, Асен Блатечки, Катрин Готие и Кристоф Ламбер. Времетраене: 99 мин. 

Младият французин Жерар е на командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели.
Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж. В пътуването си към сърцето на Магдалена, Жерар трябва да се справи с алчна селска фамилия, безскрупулен полицай и собствените си родители. „Чужденецът“ е романтична комедия, но с модерен ритъм.

16 декември - "Хиндемит"

Режисьор: Андрей Слабаков. Сценарист: Андрей Слабаков. Оператор: Димитър Гочев, Ненад Бороевич

Продуцент: А.С. ФИЛМ, БНТ. Участват: Ернестина Шинова, Деян Донков, Петър Слабаков, Валентин Танев, Тончо Токмакчиев, Нети, Малин Кръстев, Иван Панев, Валентин Ганев, Иван Павлов, Орлин, Бойка Велкова, Койна Русева, Стефка Янорова, Магърдич Халваджиян, Юлиян Вергов
С подкрепата на: НФЦ. Времетраене: 100 мин.                                                                                                                                                  Две съвсем подобни семейства се мъчат да съжителстват в нов квартал, близо до панелен жилищен комплекс. Отначало се харесват, но постепенно симпатията се превръща в ненавист. Една от причините за това е желанието им да се различават едни от други, но колкото повече се стараят да се отличават, толкова повече си заприличват не само в психологически план, но и физически. Защото имат една и съща представа за “различно”.

Дните на българското кино 2013  в Скопие се провеждат със съдействието на Националния филмов център при Министерството на културата на Р България и Културния институт при Министерството на външните работи на Р България.

Всички прожекции са от 20 часа в салона на Кинотеката на Р Македония,входът за прожекциите е 50 денара, за студенти, ученици и пенсионери 25 денара.

 
< Prev   Next >
 
Top! Top!