www.mamboteam.com
Културно-информационен център на Република България в Скопие ©  
Начало Новини Събития ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ
Saturday, 06 March 2021
 
 
ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ PDF Print

                         ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ !!!!

 

          ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ

 

На 27 януари 2013 г. /неделя/ от 6.00-19.00 ч. в Посолството на Република България в Скопие ще се проведе национален референдум с въпрос Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”

 

Всеки български гражданин с постоянен адрес на територията на Република България към 09.11.2012 г., навършил 18-годишна възраст към датата на референдума, който не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода, може да заяви желание за гласуване в референдума до 01.01.2013 г. чрез попълване на заявление по образец в Посолството. Заявлението може да бъде намерено на сайта на МВнР http://www.mfa.bg/bg/pages/170/index.html

 

Заявленията за участие в референдума се подават по три начина:  

-                     попълват се лично в Посолството

-                     изпращат се по пощата (пощенското клеймо с дата до 01.01.2013)

-                     изпращат се чрез електронната поща на Посолството – This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it , като заявлението следва да в PDF или TIFF формат.

 

На българските граждани, които не са подали заявление, но са се явили да гласуват в деня на референдума и отговарят на изискванията на закона, им се разрешава да упражнят правото си на глас, като се вписват от СИК в допълнителната страница на избирателния списък /под черта/.

В деня на референдума гласоподавателят представя валиден документ за самоличност (паспорт, лична карта или военна книжка) и Декларация по образец, която попълва на място.

 
< Prev   Next >
 
Top! Top!