www.mamboteam.com
Културно-информационен център на Република България в Скопие ©  
Начало Новини Събития СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ ОТКРИ „СКОПСКО ЛЕТО”
Saturday, 06 March 2021
 
 
СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ ОТКРИ „СКОПСКО ЛЕТО” PDF Print

СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ ОТКРИ „СКОПСКО ЛЕТО”

          С концерт на Софийската филхармония бе открит Международния фестивал на изкуствата „Скопско лето”. В препълнената зала на Македонската опера и балет звучаха творби на Петко Стайнов, Александър Лековски, Глазунов и Бетовен. Публиката дълго аплодира българските музиканти както и диригентът Борян Цанев и солистката Анна Кондратенко от Република Македония.

      Директорът на Софийската филхармония Явор Димитров сподели пред македонските медии, че този концерт е значима проява на професионално и творческо сътрудничество, осъществено със съдействието на Българския културно-информационен център в Република Македония и с подкрепата на министерствата на културата на двете страни.

      В Македонската опера и балет бе проведена работна среща на ръководителите на Софийска филхармония за обсъждане на нови възможности за сътрудничество и съвместни проекти с домакини и организатори на културния живот.

      Медиите в Скопие определят гостуването на Софийската филхармония като музикалното събитие на годината. А Фестивалът „Скопско лето” ще продължи до края на месец юли и в неговата програма са включени също театрално представление и фолклорен концерт от България.

 
< Prev   Next >
 
Top! Top!