www.mamboteam.com
Културно-информационен център на Република България в Скопие ©  
Начало Всички статии
18 October 2017
 
 
Всички статии
НА ВНИМАНИЕТО НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИТЕ PDF Печат

НА ВНИМАНИЕТО НА КАНДИДАТСТУДЕНТИТЕ

 

Посолството на Република България в Скопие уведомява всички, които желаят да кандидатстват в български висши учебни заведения, че рекламната кампания, организирана от Министерство на образованието и представители на български университети, ще се проведе на:

14 март 2016 г. от 10.00 ч. в сградата на Посолството.

 

    На 14 и 15 май 2016 г. от 10.00 ч. до 16.00 ч. в сградата на Българския Kултурно - Информационен Център в Скопие ще се проведат курсове по български език, литература и история на България за кандидат-студенти.

 

       Адрес на провеждане на курсовете: Български културно-   информационен център, ул. „Петър Поп Арсов” № 14 А /зад Универсална зала/.

 

Допълнителна информация и срок за записване за курса до 11 май на email: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите или на телефон 02/ 324 6675 /Български Kултурно-Информационен Център в Скопие/.

 
Международен фестивал на изкуствата PDF Печат

ХV МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА

УТРИННА ЗВЕЗДА”

www.utrinnazvezda.com

Слънчев бряг - Несебър - Свети Влас

24.08. - 31.08.2015 г.

     Организатори:      

                                               Сдружение

Арт академия „Утринна звезда”

Член на Международния Танцов Съвет – CID-UNESCO

СЛЪНЧЕВ БРЯГ АД

Народно Читалище „Аврора – 2013г.”

www.аврора2013.com

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВКИ – ДО 05.08.2015 г.

 

Участници във фестивала:

Фестивалът е отворен за всички - индивидуални участници, читалища, ЦРД, Младежки домове, Академии, Дворци на децата, частни школи, студия, клубове, релакс школи и други.

Адреси за подаване на заявките:

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите    или   Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

 

 

Можете да подадете заявката си и онлайн на адрес: http://www.utrinnazvezda.com/заявка

 

 
Международен театрален фестивал - Варна PDF Печат

22 Международен театрален фестивал "Варненско лято"

1 - 12 юни 2015 година

Международният театрален фестивал "Варненско лято" е най-мащабното международно театрално събитие в България. Провежда се всяка година между 1 и 12 юни във Варна в рамката на фестивалите на изкуствата "Варненско лято". Негова основна цел е да представи основни тенденции в българската и международна сценична практика и да създаде пространство за междукултурен диалог, обмен и пазар. Програмата е построена като мозайка от модули. "Селекционирани български спектакли" държи във фокус театралните развития на българска сцена и извежда значимите и новаторски постижения през актуалния сезон. Международната програма представя водещи творци и тенденции в различни видове театър. Паралелната програма е отворена за разнообразни партньорски инициативи, дискусии, работни ателиета, теоретични конференции, лекции, представяне на книги, изложби и концерти.

Организатор на фестивала е фондация МТФ "Варненско лято" със съорганизатори Българска асоциация за театър, Община Варна и Министерство на културата. Негови домакини са Театрално-музикален продуцентски център - Варна, Държавен куклен театър – Варна, Градска художествена галерия, Фестивален и конгресен център, Археологичен музей - Варна и др.

Контакти:
Община Варна – бул. "Осми приморски полк" № 43;
Десислава Георгиева – началник отдел "Фестивали и проекти", тел. 052820176
email:
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Фондация "МТФ Варненско лято"
София 1000, пл. "Народно събрание" 12
Цветана Манева  - артистичен директор
Николай Йорданов - изпълнителен директор
Асен Терзиев - главен координатор  - тел. 02/ 987 71 96

Българска асоциация за театър
София, 1000, пл. "Народно събрание" № 12
Ириней Константинов – председател, тел. 02/ 988 44 82
email:
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видитеDescription: http://varnaculture.bg/10.png  
Официален сайт - www.theatrefest-varna.org

 
Международен фестивал на поезията - Варна PDF Печат

Description: http://varnaculture.bg/images/news/big/153_1.jpg

Международен фестивал на поезията "Славянска прегръдка"

20 – 25 май 2015 година


Международен проект, чието пилотно начало е поставено във Варна през 2007 г. През 2007 - е учредена и Славянска литературна и артистична академия, която днес има филиали във всичките 11 славянски страни, както и в още 5 други европейски държави. Основната цел на форума е сближението на културите, обмен на културните ценности, на основата на общия праезик и културно наследство на славяните. Във Варна се връчват международните награди "Летящо перо" и "Атлант на славянството". Освен във Варна, се организират подобни фестивали във Варшава, Москва, Рига, Белград и др. Те включват кръгли маси и концертни програми, авторски рецитали и камерни театрални постановки, изложби, на преведени и издадени книги, обмен във водещи артиздания в славянския свят.


 

                                                          varnaculture.bg/festivals

 
Международен музикален фестивал - Варна PDF Печат


Международен музикален фестивал "Море и спомени"

9 - 11 май 2015 година

Международният музикален фестивал "Море и спомени" се организира от Народно читалище “Васил левски 1945”. Провежда се ежгодно в средата на месец май.


Целите на фестивала са:
• Да  представя най-добрите образци от популярната песен в България и на други страни по света;
• Да предоставя място за изява на талантливи изпълнители;
• Да отворя пространство за контакти и раждане на нови творчески идеи с композитори, изпълнители, музикални педагози и изтъкнати дейци на културата;
• Да стимулира създаването и популяризирането на нови песни с морска тематика.  

Фестивалът има конкурсен характеp и се  провежда се в три категории:

• Първа категория - конкурс за изпълнители на градски песни и шлагери ;
• Втора категория – конкурс за поп изпълнители (български и чуждестранни )на забавно-естрадни песни от български композитори;
• Трета категория - конкурс за нови авторски песени с морска тематика.

В рамките на фестивала съвместно с Българско национално радио - Програма “Хоризонт” и Радио Варна се провежда радиоконкурс “Обичам те, море” за изпълнители до 16 годишна възраст, които представят песени с морска тематика от български композитори. Трите фестивални дни включват: 4-ри конкурсни концерта, концерт "Песен без граници”  на изпълнители от България и чужбина, концерт на наградени изпълнители от радиоконкурса „Обичам те, море”,  гала-концерт на лауреатите, концерти на сцена „Раковина”, творческа среща с журито и изпълнителите и др. интересни прояви.
“Море и спомени” ангажира вниманието на три възрастови групи – деца, младежи и възрастни, към най- стойностните “вечно зелени” песни, както и по-новите образци от българската и чуждестранна поп музика. Задължителното включване на български песни в конкурсния репертоар на изпълнителите от чужбина и високото изпълнителско ниво на предварително селекционираните кандидати,  допринасят за широкото популяризиране на националното ни музикално богатство и отваря широко пространство за творчески срещи и изява на талантливи изпълнители. В досегашните издания на „Море и спомени” са участвали изпълнители от: Армения, Беларус, Бразилия, България, Германия, Грузия, Гърция,  Израел, Казахстан, Македония, Молдова,  Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Хърватска, Черна гора, ЮАР и др. 

Условия за участие,  регламент  и талон-заявка  (по образец) може да се изтегли на 
www.morefest.com

Контакти:
9010 Варна
ул. "Лоза" 3
Народно читалище "Васил Левски"
Йордан Попов - Художествен директор
Добринка Добрева – секретар 
тел. 052/ 303 091; 0888/349 800; 0878/349 800
e-mail:
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 9 от 124
 
Top! Top!